Scouting Leden Omgeving
Een leden administratie systeem voor de groepen.

Over de Scouting Leden Omgeving

De reden

Begin Juli 2016 begon ik (Stijn) steeds meer het gevoel te krijgen dat het systeem SOL niet voldeed om de dagelijkse taken in uit te voeren als groep. Dit gevoel kreeg ik vanuit mijn eigen vereniging maar ook door gesprekken met leden van andere verenigingen.
Vanuit de gedachte dat ik de kennis en de drive had om een systeem te ontwikkelen dat voor groepen vriendelijker zou werken en met betere/andere functionaliteit dan SOL ben ik in Juli 2016 begonnen.

Het project

Ik heb gekeken naar wat een groep nodig heeft als organisatie zijnde, hier kwam uit:

• Een groep leeft op zijn speltakken.
  • Er zijn een aantal 'rollen' binnen een vereniging.
  • Er zijn mensen met meerdere Rollen.
  • Overzicht in de data is gewenst.
  • Veel processen onderling tussen de 'afdelingen' gaat volgens een patroon.
  • En eenmaal in Januari/Februari werd mij ook duidelijk dat:
  • Vrijwilligers data offline en vooral op hun telefoon willen kunnen inzien.

Met deze punten ben ik begonnen met ontwikkelen, dit is lang en ook voor mij leerzaam proces geweest. Wat begon als een simpel systeem dat voor een paar kleine taken in de groep moest werken is snel uitgegroeid naar de uiteindelijke scope van het project. Ergens begin 2017 begon Steef met het kijken naar wat ik aan het bouwen was en heeft mij enorm geholpen met het testen van het systeem en kritisch zijn op beslissingen van mij.

Steef: Dankje!

Het resultaat

Na bijna twee jaar van ontwikkelen is het systeem klaar om in gebruik genomen te worden.
Het systeem bevat:

• Een zeer compleet ledenadministratie systeem.
  • Duidelijke overzichten voor de leiding van speltakken.
  • Een planning module.
  • Rollen beheer.
  • Een kluslijst functie.
  • Een integratie met de Slack bot Elsje
  • Een eigen slack bot voor notificaties: JanStapper
  • En vele kleine onderdelen!

Hoe krijg ik de SLO?

De Scouting Leden Omgeving wordt aangeboden als een SAAS oplossing:

SAAS

De SLO wordt aangeboden als een Software-As-A-Service, het volledige systeem wordt dan gehost bij ons. Deze vorm heeft als voordeel dat de website automatische updates zal krijgen en er geen eigen webbeheer nodig is.

Het Team

IOS Developer